Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с нивомера на 2.0 тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

да не отварям нова тема който има ЗДРАВ РАБОТЕЩ нивомер/поплавък да предлага тук или на лично с цена

ТРЯБВА ДА Е РАБОТЕЩ!!!

преди като работеше и светне резервата и сипя 20 лева на 2.50 и стрелката доста се отместваше сега не мърда при 30 лева едвам мръдна
    Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
    Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Първоначално публикувано от D.Istatkov Покажи съобщение
      да не отварям нова тема който има ЗДРАВ РАБОТЕЩ нивомер/поплавък да предлага тук или на лично с цена

ТРЯБВА ДА Е РАБОТЕЩ!!!

преди като работеше и светне резервата и сипя 20 лева на 2.50 и стрелката доста се отместваше сега не мърда при 30 лева едвам мръдна
      Определено имаш проблем и той е или със поплавъка, може да е и сондата, а и виж и тоя датчик дето е под задната седалка...

Comment

Колеги ако може някой да даде бързо отговор дакато съм е разглобил

ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ И НА КЪДЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАВЪРТЯНА САМАТА ПОМПА С КОШНИЦАТА

смисъл маркуча трябва е прав а буксата по лек ъгъл или не ??

МОЛЯ НЯКОЙ АКО ВИДИ МНЕНИЕТО ДА КАЖЕ СЕГА....
        Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
        Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Ми не помниш ли как я извади бре,Данчо??
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Колеги ако може някой да даде бързо отговор дакато съм е разглобил

ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ И НА КЪДЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАВЪРТЯНА САМАТА ПОМПА С КОШНИЦАТА

смисъл маркуча трябва е прав а буксата по лек ъгъл или не ??

МОЛЯ НЯКОЙ АКО ВИДИ МНЕНИЕТО ДА КАЖЕ СЕГА....
            Има белези на резервоара и на помпата.
            sigpic
            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

ТРЯБВА ДА Е РАБОТЕЩ!!!

И колега, все пак реши ли си проблема със бензиномера?

Comment

След смяна на бензиновата помпа комплект с кошницата и смяна на уреда дори на таблото промяна нямаааа!!!

друго по тая система не знам какво може да е зада не работи,нямам финансова възможност бих е напълнил до горе но това сигорно са си към 150 лева който към момента нямам излишни....

и така ще си е карам нема начин АЛФА РОМЕО си е няма отърване за това е АЛФА

Comment

След смяна на бензиновата помпа комплект с кошницата и смяна на уреда дори на таблото промяна нямаааа!!!

друго по тая система не знам какво може да е зада не работи,нямам финансова възможност бих е напълнил до горе но това сигорно са си към 150 лева който към момента нямам излишни....

и така ще си е карам нема начин АЛФА РОМЕО си е няма отърване за това е АЛФА
                  Изключи буксата от нивомера и дай накъсо пинове 1 и 2:

И виж когато колата е на контакт, дали стрелката се отклонява до "пълно".

Ако това се случва, търси проблема в нивомера (ненормално движещ се поплавък или прекъсващ реостат). Ако разглобиш нивомера, закачи омметър на въпросните пинове (в посока към реостата) и виж дали съпротивлението се изменя в съответствие с движението на поплавъка.

Ако има разлика между различните реостати от различни модели, може този, който си сложил да не съответства на отклонителната система в таблото.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Изключи буксата от нивомера и дай накъсо пинове 1 и 2:

И виж когато колата е на контакт, дали стрелката се отклонява до "пълно".

Ако това се случва, търси проблема в нивомера (ненормално движещ се поплавък или прекъсващ реостат). Ако разглобиш нивомера, закачи омметър на въпросните пинове (в посока към реостата) и виж дали съпротивлението се изменя в съответствие с движението на поплавъка.

Ако има разлика между различните реостати от различни модели, може този, който си сложил да не съответства на отклонителната система в таблото.
                    Добро обяснение, но то май като цяло това си е един голям БЪГ на Алфа....В смисъл такъв, че самите бензиномери не показват баш баш вярно.... На моята стрелката като е малко пред червеното и като и налея 20 литра бензин и стрелката скача до половината резервоар. Като започна да карам и след 40-50 км стрелката почва да спада бързо и стига до 1/4 от резервоара....наливам после 10 лв. и стрелката дори скача повече от половината.....всичко е много странно!

Comment

Да няма някъде утечка, която да ошашква уреда на таблото? Според мен я закарай на електричар. Няма логика след смяна на помпа+нивомер и прибора на таблото отново да не отчита коректно. Това е един прост волтметър, чието входно напрежение се променя от един още по-прост реостат, чийто плъзгач е закачен на поплавъка в резервоара. Останалото - жица
                      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Или проблема е точно в 'жицата'

Comment

Аз викам поне за 20-30 лв. бензин да и сипе, ама на едно зареждане...

Казах ти и по телефона - като и сипваш по 10лв. бензин няма как да хванеш дали отчита вярно тая сонда. Тя сигурно и като нова не е толкова точна, а ти все пак монтираш 2-ра употреба.
                          Изключенията от това, само потвърждават правилото

П.П. За да избегна споровете - ако някой ми каже, че неговата си показва вярно -
                          Въпрос на време е да се пр..бе. Достатъчно Алфи и Фиати съм имал за да знам, че е така.
                          Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 22:42.
                          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                            Аз викам поне за 20-30 лв. бензин да и сипе, ама на едно зареждане...
                            Тц..много са.
                            Не е така.
                            Ти не разбираш.

ПП..за да не остане Данчо с грешни впечатления:

Дани,ти ако не послушаш Илко,тогава кой бе(браДче) ....води се по-него,знае какво говори.......не те виждам по срещите и затова си позволявам да пиша тука.....а импулси за глупости не ми се харчат.

Comment

Пак повтарям - колегата да си закара колата на електричар. Иначе и тази тема се превърна в чат.
                              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                              X